středa 30. července 2014

Konec Světa, 16.díl

LoTé

"Tak mi asi půjdem," kývne Drew na Wesleyho s Willem a oni se společně zvednou. Podívám se z jednoho na druhého a zblednu. 
"To nemůžete jít až zítra? Vždyť je skoro tma," otočím se na Drewa a on bezstarostně zavrtí hlavou. 
"Klid zlato, do tmy to máme hotový," mrkne na mě a dá mi pusu na čelo. 
"Ale," chci ještě protestovat, ale on už mě neslyší. 
"Nech ho jít, za chvíli je zpátky, pojď mi radši pomoct s Laurou," přitočí se ke mně máma a táhne mě do jednoho z malých obchůdků, který obývají už jen rodiče s malou. Laura se v poslední době několikrát za noc probouzí a já s Willem jsme nemohli spát, proto jsem se přestěhovala do vedlejšího obchodu k Drewovi a Will šel k Wesleymu. 

"S čím chceš pomoct mamí, prostě ji dej spát ne?" nechápu matčinu potřebu táhnout mě k nim, tím spíš když vím, že má táta v náručí Isaaca, kterému jsem slíbila, že ho také půjdu uspat. 
"Chci si s tebou spíš promluvit," prozradí máma svůj pravý úmysl a položí unavenou Lauru do postele. Vskutku výhoda mít ve skupině vedoucí pozici, člověk si pak může vybrat obchod s ložními potřebami a nemusí se trápit třeba ve zlatnictví. 
"Tak rychle mami, Isaac je už taky unavenej, slíbila jsem tátovi, že ho nebude mít dlouho," podívám se směrem, kde tuším tátu s malým Isaacem a máma zavrtí hlavou. 
"Neboj budu stručná," ujistí mě, ale pak ztichne. 
"No..?" pobídnu ji, protože moc dobře vím, jak protivný dokáže být unavený batole a ona si nervózně odhrne vlasy z čela. Tohle dělá jen když se děje něco opravdu vážného. 
"Mami, co je?" chytnu ji za ruku a donutím ji, aby se mi podívala do očí. 
"Prostě... ty už nejsi malá holka..." začne máma a já nechápavě nakrčím obočí. 
"Cože?" zeptám se jí překvapeně, protože vůbec netuším kam tím míří a ona se trhaně nadechne. 
"Mluvím o tom, jak ses přestěhovala k Drewovi," vysvětlí mi a já trhnu rameny. 
"Jo, protože Laura pořád řvala. Will je u Wese, no a?" zeptám se a ona se na mě zadívá. A pak mi to dojde. 
"Ježiši mami," zaúpím a zvednu se. To snad není pravda, že mi máma hodlá dělat přednášku o sexu. 
"Max tohle je vážný. Nevidíš, co se kolem děje? Nemůžem si dovolit, abys otěhotněla, co kdyby při porodu nastaly nějaké komplikace?" vybalí na mě máma všetečné dotazy, ale já pořád dokola jen vrtím hlavou. Tohle je fakt zlej sen. 
"Mami klid, nejsem blbá, nic jsem s ním neměla, fakt," zalžu jí a soustředím se na to, aby žádná část mého těla nevyzradila pravdu. Nejsem blbá jen napůl, v tomhle obchodním domě je drogerie i supermarket, přičemž oba obchody obsahují velice užitečné věci se spotřební lhůtou do tří let. Takže jsme v bezpečí. Prozatím.
"Vážně?" usměje se na mě máma úlevně a já kývnu. Hlavně ať mě nechá jít a na nic se už neptá. 
"To jsem ráda holčičko. Však víš, kvůli tomu všemu," rozhodí rukama a pak mě obejme. Nerada ji lžu, ale nechtěla bych vidět její reakci, kdyby se dozvěděla pravdu. 
"Tak já jdu za tím Isaacem, jo?" zeptám se jí a ona mě pustí. 
Rychle od táty vezmu Isaaca a zamířím do malého knihkupectví, které je odnedávna mým a Drewovým domovem. Z obchodu rodičů jsme si vzali jednu postel, takže máme pohodlí.
Položím malého doprostřed a dám mu pusu na čelo. Ten se na mě usměje a zažvatlá sladké: "Doblou Max," čímž mi vhrne slzy do očí. Ten drobek nemá tušení, že dneska přišel i o druhého ze svých rodičů. Nemám ani čas se rozbrečet, někdo otevře dveře a já se polekaně otočím. Následně si úlevně vydechnu. 
"Ty žiješ!" zašeptám, abych nerušila Isaaca, a jdu dát Drewovi pusu. 
"Jo žiju," kývne a obejme mě. 
"Co kdybysme to nějak oslavili?" mrkne na mě a ze zadní kapsy vytáhne balíček kondomů.

Co byste řekli tomu, kdyby se další díl třeba malinko zvrhl v lehkou třináct plusku? 3:) Komentujte, uvidíme :)

Peace and Love,
LoTé

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za tvůj komentář :) LoTé & EmBee