středa 9. července 2014

Zmatek v galerii

LoTé

"No to mi povídejte," mávne rukou noblesně oblečená žena, tak, jak se ostatně v umělecké galerii sluší a patří, a Hannah, která kolem ní právě prochází s talířem krevet, jen protočí oči. Kdyby za to nebyl tak dobrý plat, už dávno by v galerii nepracovala. Ale co, peníze hýbou světem, to jde ostatně vidět i na všech přítomných. Dámy oblečené v předražených kostýmcích a na jehlách, že by se za ně nemusela stydět ani Lady Gaga, a muži postříkaní nóbl kolínskou a potící se v sametových oblecích. 
"Taky na ty chudáky pořád nevěřícně koukáš?" zakření se na Hannu její spolupracovník Wesley, který je pro změnu obtěžkán tácem se šampaňským a na čele se mu stejně jako Hanně třpytí kapičky potu, kvůli neprodyšné uniformě, která sice vypadá dobře, ale to je asi tak její jediný účel, který jejich šéfka upřednostnila před vším ostatním.
Všichni její zaměstnanci si také určitě přejí, aby si nepohodlnou uniformu alespoň jednou vyzkoušela.
"Já nejsem jediná, komu je jich líto?" zasměje se Hannah pohotově a Wesley jen zavrtí hlavou. Hannah chce pokračovat v chůzi, aby ani jeden z hostů nepřišel o delikatesu v podobě mrtvých mořských potvor, ale Wes ji chytne za loket. 
"Počkej, co děláš po práci?" zeptá se s upřímným úsměvem a Hannah pohodí rameny. 
"Nevím, asi jdu domů, smýt ze sebe všechnu tu noblesu," a pot, dodá ve své hlavě a Wesley se zasměje. 
"A nechceš před tím zajít třeba na zmrzku nebo tak?" nabídne jí a Hannah se kousne do rtu. Wesley se jí dřív líbil, ale nejevil o ni zájem, a tak se vedle něj naučila fungovat bez třesu rukou a rudnutí tváří, a on ji teď zve ven? Dřív, než ale Hannah stačí odmítnout, už se slyší, jak s Wesleyho nabídkou souhlasí. 
"Tak bezva," mrkne na ni Wesley, a jde obsluhovat na opačný konec galerie. Hannah strčí krevety do ruky procházející Mandy a vypaří se na záchod, kde si do obličeje chrstne hrst studené vody. Že to nebyl nejlepší nápad si uvědomí, když se podívá do zrcadla, kde na ni vybafne obludka s černými tvářemi a rtěnkou až na bradě. 
"Do prdele," zanadává a začne rychle opravovat škody před tím, než si Christina všimne, že chybí na place a začne vyvádět. Po chvíli se z galerie skutečně ozve křik a Hannah se nevěřícně podívá ke dveřím. Ví, že by Christina ztropila scénu, ale v bezpečí její kanceláře, přeci by nerušila klid své proslulé galerie. 
Hannah rychle upraví to, co upravit jde, a nenápadně vběhne na plac, kde se momentálně odehrává skutečná starořecká tragédie s Christinou a jejím manželem Georgem v hlavní roli. Hannah se davem proplíží až k Wesleymu, aby také co nejlépe viděla, a zaklepe mu na rameno. 
"Co se tu děje?" zeptá se ho, když se otočí a on se ušklíbne. 
"Jako vždycky, znáš to, ne nadarmo se jejímu muži říká šílenej golfista," vysvětlí jí aktuální dějství a Hannah si povzdechne. Christina je na jednu stranu mrcha, ale mít doma takového pitomce asi není zrovna výhra v loterii. Teď, když se snaží svého muže uklidnit a odvést z cíle desítek zvědavých pohledů, vypadá jako úplně obyčejná zlomená ženská. 
"A nejdu nikam, dej mi pokoj!" vytrhne se George své manželce a strhne si z hlavy kšiltovku s logem nedalekého golfového centra. Nejspíš se tam jako vždycky opil, a teď přišel vykřikovat, že je to jeho galerie, jeho peníze, a že tady všechno zavře. A skutečně, jakmile George překoná krátkou slabost způsobenou vysokým obsahem alkoholu ve své krvi, začne obracet stoly a řvát, ať všichni okamžitě vypadnou. 
Nemusí pobízet dvakrát, je natolik děsivý, že se obrovská masa lidí začne okamžitě hrnout ke dveřím a Hannu táhnou sebou. Ona ale nemůže dýchat, snaží se bránit, ale proti tolika lidem nemá šanci. Ještěže jsou tu silné Wesleyho paže, které jí chytnou a nepustí, dokud ji ze zmateného chumlu nedostanou a potom ji táhnou k zadnímu vchodu, ke kterému rychlou chůzí zamířilo vskutku jen těch pár šťastlivců, kteří se tu vyznají. 
"Wow, díky, že jsi mě tam nenechal," usměje se na něj Hannah vděčně, když jsou z galerie venku a Wesley jen pohodí rameny. 
"Neměl bych přeci jít s kým na zmrzlinu," usměje se a chytne ji za ruku. Společně potom odkráčí do západu slunce. 

Tuhle ffku jsem napsala pomocí Povídkáře, jak jsem slíbila a včera jsem s ní byla strašně nespokojená, ale zase mi přijde líto ji mazat, tak ji po dlouhém přemýšlení přeci jenom zveřejním. Kdyby vás to zajímalo, vygenerovalo mi to téma orla zabil šíp s jeho vlastními pery (Christině chce vlastní manžel zavřít galerii), hlavní postava měl být šílenej golfista (není hlavní ale je tam), mělo se to odehrávat v umělecké galerii (tick) a první věta měla být no to mi povídejte... Takže snad se líbí, umím to i líp, ale EmBee řekla že je to sladký, tak jí jednou budu věřit :D Mějte se krásně! 

Peace and Love,
LoTé

2 komentáře:

  1. super :3 mohli by ste napísať niaku 13+ taká tu dávno nebola :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :) A naše perverzní dušičky o tom zauvažují 3:) LoTé

      Vymazat

Děkujeme za tvůj komentář :) LoTé & EmBee