neděle 14. července 2013

Smolařka na entou, 42.díl

LoTé

Všichni jsou po mý vymyšlený historce o dědovi Lils jako přejetý traktorem a nálada okamžitě klesne pod bod mrazu. Ani Chic s Drewem už se k sobě tolik nemačkají, jenom po sobě pokukují. Vezmu Lily za ruku a vedu ji nahoru, snad se tam trochu uklidní. Kate pověřím rozveselováním a obsluhováním hostů. Obě jsme tu jako doma, takže s tím problém mít určitě nebude. 

   Nahoře sebou Lily flákne na postel a brečí a
brečí. Nedivím se jí, musí to být nesnesitelný mít rád někoho, kdo má rád někoho jinýho... Ani nevím co jí mám na říct aby se cítila trochu líp, tak ji jen obejmu a čekám až se vybrečí. Trvá to několik minut než je schopná promluvit, ale i pak postupně propadá v kratší záchvaty srdceryvného pláče. Když se konečně rozmluví, dozvím se, že se jí Drew vlastně líbil už od prvního okamžiku, kdy ho viděla, jen se nám to styděla říct. Když ho ale poznala trochu víc, postupně se do něj zamilovala a on ji stále bral jako super kámošku a nic víc. Chtěla na něj něco zkusit na tý party co byla u nás na konec školního roku, ale on pořád s někým flirtoval a navíc jí prý navrhl, že když mu dohodí nějakou starší kámošku, on jí dohodí nějakýho kámoše ze skate parku. V tu chvíli si prý uvědomila, že to nemá cenu ale láska se bohužel nedá jen tak vymazat. 
"Proč si nám to ale neřekla?" podivím se, když všechno dořekne. Vždycky si říkáme všechno, až mám občas pocit, že kdyby jsme se rozhádaly, nebylo by to dobré ani pro jednu z nás. Lily se trhavě nadechne a řekne že neví. "..Prostě... ty jsi pořád mluvila o Keatsovi, Kate o tom jak po ní jde Conor i Wes... připadalo mi to zbytečný, protože je to stejně jen platonický.." dořekne a rozbrečí se na novo. Najednou do pokoje vstoupí Kate a přitiskne se k nám do chumlu. Na nic se Lily neptá, není blbá, jen ji hladí po zádech a říká že to bude dobrý. 
"Nemáš být náhodou dole s nima?" zeptám se jí s povytaženým obočím. Nic proti nim, ale nejsou zrovna spolehlivý v NErozbíjení věcí. 
"Poslala jsem je pryč." vysvětlí mi. 
"Aha." přikývnu. "Počkej, všechny?! A co Chic?" Uvědomím si najednou. Nevím co mám dělat dřív. Chic za mnou přijela a tak bych se jí měla věnovat, ale Lily mě podle mého potřebuje víc...
"Neboj, šla se projít s Dr.." zasekne se v půlce jeho jména a provinile se podívá na Lily, která už zase natahuje. "Prostě se šla projít, prý přijde až přijde." dopoví Kate potichu a neví kam s očima. Lily už došly papírový kapesníčky tak jí podám svoje a přitom zavadím o poličku plnou cédéček nad její hlavou. Spadne jenom jedno, ale já ho okamžitě chytnu a dám do přehrávače. Je to Up all night od One Direction, tu skupinu nemiluju jen já ale i holky, takže se znovu zauzlujeme do chumlu a smutně posloucháme jinak docela veselé písničky. Ostatně chtěly jsme dámskou jízdu - máme ji mít. I když v trochu depresivnějším stylu...


Po dlouhý době, nemastný, neslaný, nudný a ještě k tomu smutný... Sorry lidi ale... Cory umřel :´(
                                                                                                                    
                                                                                                                          LoTé  

4 komentáře:

Děkujeme za tvůj komentář :) LoTé & EmBee