sobota 20. prosince 2014

Veselé Vánoce

LoTé

"I dooon't want a lot this Christmas, theere is just one thing I need..." krákorám si spolu s božskou Mariah zatímco zdobím stromek, takže ani nezaslechnu tiché a přibližující se kroky v hale. 
"Baf!" vyskočí na mě zpoza stromku Wesley a já leknutím povyskočím. 
"Ty blbečku!" oženu se po něm, ale on uskočí a ještě se zachechtá jako puberťák. Zavrtím nad ním hlavou. Tohle pako má dvě děti a škemrá o třetí, pomyslím si jen a jako na zavolanou se do obýváku nahrnou oba naši raubíři, John s Danielem. 
Dřív než nás kluci, zmrzlí jako rampouchy, stihnou opusinkovat, ve dveřích už je i Keaton s Maddie, kteří u nás stejně jako každý rok budou trávit Vánoce. Ostatně kluci strejdu s tetičkou milujou a my je máme taky rádi, tak proč ne.

Když se přivítáme, odejdeme s Maddie připravit trošku svátečnější večeři na dnešní den, ale všechno vypukne teprve až zítra, kdy děti budou ráno rozbalovat dárky a večer přijede zbytek rodiny.
"Tak co, zase jsi Keatsovi přichystala něco 'speciálního'"? mrknu na Maddie, když začneme s vařením, protože vím, že vždycky dokázala vymyslet něco naprosto originálního. 
"Noo," protáhne Maddie a zatváří se tajemně. Natěšeně odběhnu zavřít dveře a pak se vrátím zpátky. 
"No ták, nenapínej mě, vždyť víš, že mu to nevykecám," našpulím pusu a Maddie skousne ret. Pak se pohladí po břiše a usměje se na mě.
"Ty jsi v tom!" vyjeknu nadšeně a obejmu ji. Už dlouho jsem k tomu Maddie a Keatona poňoukala. A to ještě Maddie neví moje tajemství. 
"Pššt," tiší mě obezřetně Maddie, ale objetí mi nadšeně oplatí. 
"A co to bude? A kdy se to narodí?" vyzvídám zvědavě, až skoro zapomenu na to, že pro ni mám podobné překvapení. 
"Za šest měsíců, takže to ještě nevím, ale tak nějak cítím, že to bude holčička. Dám Keatsovi pod stromeček fotku z ultrazvuku," odpoví mi Maddie a já na ni jenom zůstanu koukat. Přesně tohle jsem jí totiž chtěla taky říct, jen s rozdílem zaměnění Keatse za Wesleyho. 
"Jesy?" zamává mi před obličejem rukou a já se proberu. Když jí povím, co se mi právě honilo hlavou, nadšeně mě obejme a začne skákat po kuchyni jako nadšené dítě co čeká na Santu Clause. 

"Mami, tati, vstááááávejte!!!!" buší Daniel na dveře a jindy tišší John se k němu tentokrát přidává. Zázraky se opravdu dějí jen o Vánocích. Wesley jen něco zamumlá a strčí hlavu pod polštář, což mě rozesměje.
"A ty chceš třetí jo?" ušklíbnu se a on se na mě z pod polštáře nazlobeně podívá. 
"Tak pojď, nebo se kluci zblázní," vytáhnu ho z postele a společně s Maddie a Keatsem sejdeme do přízemí. 

"Jéé hasičský auto!! Já budu jednou hasič!" vykřikne Daniel, když pod stromečkem najde svůj vysněný dárek a já se na něj usměju, ačkoli ve skrytu duše vím, že bych ho radši zabila, než abych ho nechala vykonávat tak nebezpečné povolání. To John, ten pořád povídá o tom, že z něj jednou bude doktor. Dokonce si na Vánoce vyprosil i lékařský kufřík. To si nechám líbit. 
"A teď něco pro tatínky," mrkneme na sebe s Maddie a Keaton při našem použití plurálu zpozorní. Wesley je moc zaměstnaný léčením Danova hasičáku Johnovým kufříkem. 
"Zlato," zavolám ho a on ke mně okamžitě přijde. Podám mu malou krabičku a on ji stejně jako Keatson otevře. 
Oba dva se zadívají na šedivou fotku s bílým flekem uprostřed a chvilku jim trvá než jim to dojde. 
"Já budu táta!" vykřikne jako první Keaton a pevně obejme Maddie. 
"A já taky!! Už zase!" přidá se k němu i Wesley a mě se dostane trojího objetí, protože jsou kluci z dalšího brášky, který bude sestřička, nadšení. 
Tohle jsou vážně úžasný Vánoce, pomyslím si než se na mě otočí Wesley a zářivě se usměje. 
"Veselý Vánoce, zlato."
"Veselý Vánoce."

Tak jsem sesmolila něco naprosto sentimentálně sladkýho na potěšení vašich svátečních dušiček. Snad se líbí :) A... Veselý Vánoce! :))

Peace and Love,
LoTé

2 komentáře:

Děkujeme za tvůj komentář :) LoTé & EmBee